Що краще стелити під паркетну дошку. Рекомендації спеціалістів

Паркетна дошка є найуніверсальнішим, сучасним та якісним покриттям. Багатошаровий матеріал має широкий спектр застосування та гідних характеристик – завдяки чому активно застосовується в облаштуванні підлог для приміщень різного призначення.

Фахівці «Світ Паркету» відкриють вам секрет популярності та тривалої служби паркетної дошки. Зібрані рекомендації спеціалістами нашої компанії допоможуть вам не тільки правильно вибрати хороший паркет або паркетну дошку, але й провести необхідну підготовку, вибрати підкладку під укладання даного покриття.

Ціна паркетної дошки є основною причиною популярності матеріалу.

Паркетна дошка здатна візуально імітувати такі матеріали як штучний паркет, масивна дошка.

При цьому варто відзначити, що ціна паркетної дошки є в рази доступнішою.

Крім прийнятної вартості, багатошаровий матеріал має також широкий спектр переваг:

- Натуральність. Паркетна дошка складається повністю із натуральних матеріалів.

- Широкий вибір текстур та відтінків. Завдяки тому, що тільки верхній шар складається із дорогоцінних порід, асортимент переповнений величезним вибором рішень. Покриття повною мірою передає структуру відтінків натуральної деревини найбільш популярних та екзотичних порід.

- Багатошарова структура забезпечує стабільність, стійкість до впливу вологи, а також стійкість до різних зовнішніх факторів.

- Легкість монтажу. При виробництві паркетна дошка наділяється замковим з'єднанням, завдяки чому може укладатися без застосування складів, що склеюють.

 

Що краще постелити під паркетну дошку

Що важливо зважити, щоб монтаж паркетної дошки пройшов успішно?

Незважаючи на те, що монтаж паркетної дошки за наявності замкової системи виконується плаваючим способом, важливо правильно підібрати підкладку. Від підкладки залежить дуже багато, не тільки шумо- і теплоізоляція, вона також повинна забезпечувати рівномірний по товщині прошарок. Якщо підкладка просідатиме або стане нерівномірною по товщині, навантаження на замки значно збільшиться. Це призведе до утворення щілин та інших небажаних наслідків, які призведуть до руйнування покриття та втрати практичності.

В першу чергу слід зазначити, що укладання паркетної дошки має проводитися з використанням виключно рулонної підкладки з товщиною до 3 мм. До основних видів рулонної підкладки відносять:

- Спінена підкладка. Основний плюс цього виду полягає в доступній ціні. Найчастіше використовується без додаткової пароізоляції, що скорочує витрати. Термін експлуатації цієї підкладки становить до 10 років.

- Пробкове покриття. Підкладку даного типу випускають у різних товщинах. Це повністю натуральний матеріал, який високо цінується аматорами екології. При використанні пробкового покриття є можливість розвитку цвілі, запобігти цьому можна за допомогою поліетилену.

- Підкладка дуплекс є найкращим рішенням. Складається матеріал із поліетилену. Матеріал відмінно знімає навантаження із замків, має пароізоляційні властивості, випускається в широкому виборі товщин.

При цьому варто відзначити, що бетонна основа під укладання повинна бути рівною чистою і сухою, що дозволить створити надійну, ефектну і практичну підлогу.

Як вибрати і де купити якісну паркетну дошку?

Щоб знати, як і де купити якісну паркетну дошку необхідно знати, як правильно її вибрати. Якість і довговічність паркетної дошки залежить від багатьох факторів: розмірів, селекції, обраної породи і що найважливіше від щільності.

Виробники пропонують як одношарову, так і багатошарову паркетну дошку. Другий варіант є надійнішим. Він може забезпечити надійність покриття при правильному укладанні. Також важлива товщина лицьового шару, чим вона більша, тим швидше відновлення декоративних параметрів і навіть практичності покриття за допомогою циклювання. При цьому, щоб паркетна дошка підлягала відновленню, вона повинна мати не тільки гідну товщину верхнього шару, але й лакове фінішне покриття, яке дозволяє зробити ефективний процес відновлення.

Салон магазин «Світ Паркету» пропонує широкий асортимент високонадійних підлогових покриттів.

Для тих, хто в пошуку гідного магазину, в якому можна було б не тільки купити паркетну дошку, але й придбати, підібрати матеріали, а також засоби догляду – наш інтернет-магазин є ідеальним рішенням.

Салон магазин «Світ Паркету» в Києві пропонує широкий асортимент високонадійних підлогових покриттів, серед якого у достатку представлена ​​паркетна дошка та широкий спектр супутніх матеріалів для професійного укладання та ефективного догляду. За вигідними умовами покупки, компанія пропонує також професійні послуги з укладання будь-якого типу покриттів для підлоги.