Фарбування паркетної підлоги: деталі та особливості

Вибрати паркетну дошку чи паркет, який дозволить створити бажане оформлення, не так просто навіть для досвідченого дизайнера. Саме з цієї причини багато хто приймає рішення додатково надати покриттю необхідних декоративних якостей після того, як було здійснено монтаж. Фарбування паркетної підлоги дозволяє не тільки поліпшити декоративні якості покриття, але й оновити її зовнішній вигляд, якщо утворилися подряпини.

Як і чим потрібно фарбувати паркет чи паркетну дошку?

Правильне укладання паркетної підлоги гарантує тривалість безпроблемної експлуатації. При цьому, якщо натуральне покриття настільки пошкоджене, що потребує ремонту, в даному випадку про це слід подбати в першу чергу. Вам слід зробити ремонт пошкоджених ділянок, після чого думати, як і чим фарбувати паркет або паркетну дошку, маскуючи дефекти.

Якщо реставрацію або фарбування ви плануєте своїми руками, важливо використовувати виключно якісні матеріали закордонного виробництва. Фахівці «Світ Паркету» під укладку штучного паркету рекомендують використовувати паркетний клей Штауф. Клейові склади Stauf відрізняються відмінними експлуатаційними характеристиками та зручністю у використанні.

Укладка та фарбування паркету: як правильно діяти?

Укладання, як і фарбування паркету паркетної підлоги є досить професійною справою, що вимагає майстерності. У цьому питанні велике значення має як якість матеріалів, так і досвід. Якщо ви не впевнені у своїх силах, компанія «Світ Паркету» готова запропонувати вам свою допомогу. Ми надаємо висококласні послуги укладання паркету під ключ у Києві. Фахівці виконують свою роботу максимально якісно з урахуванням особливостей приміщення та побажань клієнта.

Фарбу необхідно вибирати спеціальну – створену для дерев'яних основ. Фарба, створена спеціально для натуральної підлоги, має більше таких переваг, як сумісність із системою підігріву, зносостійкість. Вона обов'язково зможе надати необхідного ефекту та прослужити довго. Колір фарби повинен бути темнішим, ніж саме покриття. Вибір пігменту залежить від того, чи ви хочете просто перефарбувати паркет або освіжити його.

Порода дерева має значення, оскільки різні види відрізняються своїми характерними рисами. Також на увагу при виборі фарби заслуговує і селекція – на всі ці нюанси необхідно звернути увагу, щоб домогтися естетичності.

 

Як і чим можна пофарбувати паркетну підлогу, Паркет, Паркетну дошку

Фарбування паркетної дошки та паркету: основні етапи

Фарбування паркетної дошки та паркету здійснюється в кілька етапів:

- Ремонт та зняття верхнього шару (циклювання).

- Підготовка підлоги.

- Ґрунтовка паркету.

- Нанесення спеціальної шпаклівки.

- Нанесення емалі чи іншого виду фарби.

- Обробка фінішним покриттям - можна використовувати як олію, так і інші види.

Незалежно від того, яка конструкція і обрані для укладання матеріали, фарбування основи вимагає акуратності, досвіду та сучасного обладнання.

Чим покрити паркетну дошку: фарба, лак, олія?

Важливим питанням залишається чим покрити паркетну дошку: фарба, лак, олія після фарбування. Щоб фарбування було здійснено вдало, потрібне якісне захисне покриття – паркетний лак Лоба дозволяє максимально надійно захистити натуральний матеріал і надати покриттю належного вигляду. Для фарбування і тонування також можна використовувати засоби Loba - вони мають відмінну якість і широкий вибір палітри. Використовуючи лак, створюється максимально надійна та монолітна конструкція, при цьому нанесений пігмент буде захищений від вигоряння та від іншого плану зовнішнього впливу.

Найкраща паркетна дошка та монтаж від «Світ Паркету»

Якщо вам необхідна паркетна дошка у Києві під укладання або ремонт існуючої основи – наш магазин паркету пропонує придбати покриття відмінної якості від провідних брендів.

Виробники:

- ArcoBaleno.

- Woodtone.

- Baltic Wood.

- TRIVENETA.

Завдяки широкому вибору, доступним цінам і відмінній якості – ці бренди заслуговують на увагу насамперед.

Також у нас можна замовити укладання паркетної підлоги під ключ. Незалежно від того, який ви вибрали спосіб з'єднання чи формат – монтаж від «Світ Паркету» буде виконаний максимально якісно та оперативно.