Види і класи паркетної дошки

Паркетна дошка в основному є тришаровим покриттям для підлоги, яке виготовляється з різних порід деревини. Але існує також двошарова паркетна дошка.

Нижній шар виконується з недорогого прошарку, а саме з вологостійкої фанери з високим ступенем жорсткості. В середньому шарі присутні планки з хвойних порід дерева. Особовий, декоративний він же і робочий шар являє собою покриття з цінних порід дерева, які обробляються декількома шарами лаку, олії або складом олія-віск.

Паркетна дошка за габаритами крупніше штучного паркету, тому малюнок деревини на ній більш фактурний і чітко виражений. У той же час даний тип покриття набагато дешевше, ніж паркет або масив дерева.

 

Види, класи та характеристики паркетної дошки ціни

Які характеристики має паркетна дошка преміум класу?

Для того, щоб зрозуміти як вибрати паркетну дошку, слід спиратися не тільки на зовнішній вигляд матеріалу, але і експлуатаційні показники. Серед основних критеріїв вибору паркетна дошка преміум класу повинна мати такі характеристики:

- Зносостійкість.

- Гідна товщина покриття.

- Високий клас міцності.

Товщина паркетної дошки сильно впливає на міцність, зносостійкість покриття. Даний показник може варіюватися від 7 до 40 мм. Дошка товщиною від 7 до 9 мм не відноситься до преміум класу, так як не може піддаватися реставрації і циклюванню. Її теж можна шліфувати, оскільки верхній шар з цінних порід дерева становить всього 2,5 мм.

Дошка товщиною від 10 до 12 мм укладається на дуже рівну основу і може оновлюватися один раз при дбайливому ​​циклюванні. Паркетна дошка преміум класу має товщину від 13 до 16 мм, користується найбільшою популярністю і має 3-4 мм шару з цінних порід дерева. Такого плану паркетна дошка більш стабільна і водостійка, вона відмінно підходить для житлових приміщень.

Також має товщину 22 мм, має підвищену зносостійкість, укладання такого плану матеріалів здійснюється в приміщеннях з великою прохідністю. Крім цього, в нашому інтернет-магазині «Світ Паркету» існують спеціальні рішення з підвищеною міцністю і товщиною 35-40 мм, які використовуються в спортивних залах майданчиках, школах та інших подібних приміщеннях.

 

Паркетна дошка, характеристики, купити в Світ Паркету Київ

Який клас міцності паркетної дошки буває?

Показник класу паркетної дошки позначається в характеристиках двозначним числом, він говорить про міцність і зносостійкість покриття. Клас міцності паркетної дошки поділяється на шість основних видів: 21, 22, 23, 31, 32, 33. При цьому перша цифра говорить про призначення матеріалу, а друга — про інтенсивність експлуатації.

Для приміщень побутового призначення клас міцності паркетної дошки починається з двійки, для промислових і комерційних об'єктів з трійки. Природно матеріал 23 і 31 класу зносостійкості має гідну товщину робочого шару і зносостійкість, його ціна в рази вище від 21, 22.

Чому не присвоюють паркетній дошці 31, 32 і 33 клас?

Для тих, кого цікавить, чому не присвоюють 31, 32, 33 клас, фахівці нашої компанії, завжди готові відповісти на всі ваші запитання. 31, 32 і 33 клас підлогових покриттів покривається кілька разів вологостійкою ламінованою плівкою, яка гарантує високу ступінь стійкості до вологи і до стирання матеріалу. Даний показник більш відноситься до ламінату, ніж до паркетної дошки.

У свою чергу паркетна дошка може неодноразово просочуватися олія-воском або оброблятися лаковим складом, який наноситься вже в процесі виробництва. Саме тому, вибираючи паркетну дошку, показник класу зносостійкості в характеристиках несе більше інформаційний характер.

Високоточний і професійний монтаж паркетної дошки та інших підлогових покриттів від компанії «Світ Паркету»

Відомо, що якість, стабільність і довговічність покриття багато в чому залежить від рівня професіоналізму укладальників. Саме тому багато хто звертається за допомогою до професіоналів нашої компанії. Наші робочі можуть дійсно гарантувати, що монтаж або укладання паркетної дошки та інших підлогових покриттів від компанії «Світ Паркету» буде проведений з урахуванням найменших нюансів і конструктивних особливостей приміщення, а також ваших побажань.