З чого почати ремонт в квартирі: шпалери або паркетна дошка?

Якщо ви вирішили почати ремонт, продумайте всі його етапи заздалегідь, щоб в результаті отримати бажаний результат.

Сьогодні говоримо про черговість, якої потрібно дотримуватися, коли справа доходить до поклейки шпалер та укладання паркетної дошки. До речі, як правильно організувати ремонт, щоб не постраждало таке підлогове покриття як паркетна дошка Київ знає давно. В цілому, паркетна дошка, купити яку можна в спеціальних магазинах, має цілий ряд правил з укладання і догляду, виконання яких гарантує довговічність цього підлогового покриття. Також існують рекомендації, що стосуються ремонтних робіт, адже, погодьтеся, буде дуже неприємно, якщо паркетна дошка, ціна якої «кусалася», постраждає через неправильно вибудуваний ремонтний процес.

 

С чего начать ремонт в квартире, обои или паркетная доска

Що спочатку - шпалери або паркетна дошка?

Насправді, думки фахівців з цього питання розходяться. Хтось говорить про те, що спочатку потрібно поклеїти шпалери, слідом постелити підлогове покриття і закінчити монтажем плінтусів. Хтось вважає за краще починати з підлоги, а потім займатися шпалерами.

Також багато враховують, які шпалери будуть використовуватися в приміщенні - звичайні або під фарбування. І, насправді, всі точки зору мають право на життя, адже багато залежить від самого приміщення, в якому робиться ремонт.

Щоб правильно вибудувати процес ремонтно-оздоблювальних робіт, потрібно враховувати наступне: після того, як на стіни поклеїли шпалери, їх потрібно сушити при закритих дверях і вікнах, щоб уникнути протягів. Але такий «клімат» не дуже хороший для паркетної дошки.

Також коли йде процес клеєння шпалер, як правило, використовується вся площа кімнати: листи шпалер змащують клеєм, розгортаючи їх по підлозі. І потрібно бути дуже обережним, щоб не забруднити паркетну дошку.

Є ймовірність, що ви пошкодите паркетну дошку драбиною або стільцем. Саме тому краще, щоб укладання паркетної дошки відбувалося після поклейки шпалер. Але якщо ви все-таки вирішили, що спочатку буде паркетна дошка, а потім шпалери, щоб уникнути різних неприємностей можна і потрібно використовувати захисне покриття у вигляді плівки. І щоб потім уникнути осідання пилу на шпалери, використовуйте пилосос.

А в цілому, коли ви вибираєте, що робити спочатку - клеїти шпалери або стелити паркетну дошку, орієнтуйтеся не тільки на всілякі поради. Робіть так, як вам зручно. І легкого вам ремонту!