Що вибрати для укладання: паркет або ламінат?

 

Найбільш бюджетними і популярними покриттями завжди вважалися лінолеум, паркет або ламінат. Якщо ви плануєте створити абсолютну гармонію в приміщенні, змінивши старе покриття на нову, більш красиву і сучасну підлогу. При цьому розгублені, оскільки не знаєте, що вибрати: ламінат чи паркет - ця стаття від фахівців компанії «Світ Паркету» неодмінно стане для вас порятунком і допоможе зробити правильний, а головне раціональний вибір.

Тому, щоб дізнатися, що краще паркет або ламінат, необхідно зрозуміти, в чому різниця оцінити всі плюси і мінуси даних видів покриття. Кожен з представлених видів має свої особливості та унікальні характеристики, відрізняються ціною. Саме тому, щоб визначити для себе більш пріоритетний варіант, слід вивчити структуру, переваги та особливості цих видів покриття.

 

 

Особливості та переваги покриттів: ламінат або паркет - що краще?

 

Незважаючи на те, що паркет, як і ламінат, має багатошарову структуру, матеріал виготовлення даних видів категорично відрізняється. Щоб зрозуміти, як вибрати - спочатку вивчаємо структуру покриттів.

Паркет складається з наступних шарів:

- Нижній шар товщиною 1-2 мм є фанерою з ялини.

- Наступним шаром йдуть ламелі з хвойних порід, які укладаються поперек нижнього шару.

- Верхнім шаром є цінні деревні породи, на які багаторазово наносяться захисні лакові або масляні речовини. Верхній шар приймає на себе основний удар і відповідає за декоративні дані покриття.

Щоб укладання паркету здійснювалося, з легкістю, навіть своїми руками, кожна планка даного покриття оснащена спеціальними пазами і замковими з'єднаннями. Таким чином, також створюється інженерна дошка і штучний паркет.

Зі структури можна зрозуміти, що паркет для підлоги є надійним і максимально екологічним покриттям, монтаж якого здійснюється плаваючим способом. До переваг матеріалу можна віднести екологічність, що дорого для багатьох, зносостійкість, довговічність, натуральність, а також відмінні декоративні тактильні якості. До недоліків відноситься чутливість до атмосферних впливів, особливо до вологи. Але завдяки відмінним декоративним якостям і дорогого виду, покриття часто використовується для оформлення офісів, салонів і житлових кімнат - вітальні, спальні та дитячої.

 

Щоб зрозуміти ламінат або паркет - що краще потрібно також вивчити структуру ламінату.

Ламінат також складається з декількох шарів, а саме:

- Нижній шар ламінату проводитися з тонкого пластику або вологостійкого паперу.

- В якості середнього шару використовується основа з деревоволокнистої або стружкової плити.

- На дерев'яний шар укладається плівка з фактурою, яка може імітувати будь-які натуральні і штучні матеріали аж до шкіри.

- Декоративний шар покривається високоміцною плівкою, яка зберігає матеріал від вигорання, механічних впливів і негативного впливу вологи.

Ламінат, як і лінолеум має високий ступінь вологостійкості, при цьому може мати різну форму: ламелі, плитка, вигляді масивних дощок. Саме тому якщо в оновлення потребує кухня або навіть ванна - ламінат стане правильним і раціональним вибором, про що і говорять відгуки на нашому сайті.

Незважаючи на те, що ламінат не виділяє шкідливих речовин, до недоліків цього покриття можна віднести використання у виробництві синтетичних матеріалів, що не для всіх є плюсом. Укладання здійснюється на рівну поверхню, за допомогою калених речовин. Також покриття при неправильному догляді не піддається відновленню, що безпосередньо впливає на термін експлуатації.

Паркет або ламінат, що дешевше?

Природньо, для багатьох з нас, одним з головним критерієм вибору є вартість покриття, тому, щоб зрозуміти паркет або ламінат, що дешевше, що дорожче не слід відвідувати форум, досить вивчити цінову політику нашого інтернет-магазину «Світ Паркету».

Компанія пропонує найприйнятніші ціни на весь свій асортимент, який складається виключно з гідних і перевірених часом виробників. На сайті присутні реалістичні фото, зручний фільтр пошуку по цінового діапазону та іншим характеристикам, що дозволить вам швидко визначитися з майбутнім покриттям для вашої підлоги, при цьому не заходити за межі виділеного бюджету. І не забувайте залишати відгуки, по сервісу і якості продукції на нашому ресурсі.