Як вибрати найкращу та стильну паркетну дошку

Паркетна дошка глобально представлена ​​на ринку покриття для підлоги. Достаток відтінків, натуральна фактура, стильний дерев'яний малюнок – всі ці переваги роблять покриття неймовірно популярним. Також і ціна паркетної дошки є однією з найприйнятніших, що впливає на вибір покриття для підлоги.

Що є паркетною дошкою і як правильно підібрати її, розкажуть у цій статті фахівці компанії «Світ Паркету». Використовуючи корисні рекомендації, ви обов'язково зможете зрозуміти, яке рішення для вас стане більш прийнятним.

Як виготовляється паркетна дошка?

Такі покриття для підлоги як паркетна дошка, а також інженерна дошка мають багатошарову структуру, схожі за методом виготовлення, при цьому відрізняються між собою наповненням.

Паркетна дошка виготовляється за принципом сендвіч і в загальному спектрі представлена ​​на ринку, як тришарова конструкція, яка складається з наступних шарів:

- Нижній шар покриття – виготовляється із фанери чи шпону.

- Для середнього шару найчастіше використовуються дерев'яні плити або дерев'яні рейки.

- Середній шар у процесі виробництва встановлюється цінні та щільні породи деревини. Це може бути ясен, дуб, бук, клен та різне червоне дерево.

 

Як вибрати якісну паркетну дошку, паркет, масивну дошку

Екологічний паркет та паркетна дошка: у чому відмінності?

Якщо розглядати два покриття для підлоги екологічний паркет і паркетна дошка, візуально в укладеному вигляді досить схожі.

Але паркет має монолітну структуру та компактніші параметри. Звичайно, у будь-якому виконанні паркет підлягає відновленню, тому що повністю створюється з дорогоцінної породи. Від цього і вартість цього покриття є однією з найвищих. Ще одна відмінна риса цих двох матеріалів у тому, що реалізація штучного паркету здійснюється вже в готовому вигляді матеріалу, при тому як штучний паркет вимагає додаткових обробок.

Чому вигідніше купити паркетну дошку?

Дошка паркетна має товщину 7-25 мм. Чим більша товщина покриття, тим вища її вартість. При цьому вона таки є більш вигідною порівняно з вартістю штучного паркету, що дозволяє вигідно купити паркетну дошку, термін служби якої становить понад 20 років.

Тонка паркетна дошка не відновлюється шляхом циклювання. Загалом користується популярністю паркетна дошка, товщина якої становить 13-15 мм, при товщині захисного шару і цінної породи 4 мм.

Чим товще верхній шар покриття, тим вищий її ступінь зносостійкості. Таку дошку після втрати декоративних якостей також, як і паркет, можна оновити за допомогою циклювання.

Як масивна дошка замінюється більш бюджетною паркетною дошкою?

Масивна дошка є довговічним, надійним палубним покриттям, який також складається повністю з дорогоцінних порід. Цей матеріал є найдорожчим, відноситься до класу люкс.

Лицьовий шар паркетної дошки може бути не розділеним на сегменти і складатися повністю зі шпону. Цей вид дошки має назву - односмугова. Вона чудово імітує масивну дошку, має більш доступну ціну. Даний фактор дозволяє при мінімальному бюджеті надати приміщенню більш елітного вигляду. Паркетна дошка двосмугова складається з двох смуг верхнього шару плашки, що чудово імітує штучний паркет. Трисмуговий варіант має три сегменти на верхньому шарі, які відрізняються насиченістю деревних тонів.

На думку дизайнерів, дерев'яний малюнок дрібного формату більше підходить для менш завантажених приміщень. Трисмуговий вид покриття має найдоступніший ціновий діапазон.

Вибрати найкращий варіант для вас паркетної дошки пропонує наш інтернет-магазин "Світ Паркету".